La clau es diu Garoña – La clave se llama Garoña

La clau es diu Garoña – La clave se llama Garoña

Des de fa un any els grups de pressió favorables a les nuclears venen desenvolupant una campanya amb l’objectiu de que el Govern allargui per 10 anys més la llicència d’explotació de la Central Nuclear de Santa María de Garoña (Burgos).

Aquí , aquí i aquí pots trobar tres exemples d’aquesta campanya. Volen mantenir funcionant a qualsevol preu una central nuclear envellida, perillosa i insignificant a efectes de producció d’energia elèctrica. L’estratègia consisteix en fer creure que només el president del Govern és responsable de que no s’hagi concedit l’allargament de la llicència. En els textos es pot comprovar el nivell de menyspreu i burla a que s’arriba cap a la figura del president Rodríguez Zapatero por haber mostrado públicamente una postura crítica con la energía nuclear.

Amb Garoña els grups de pressió pro nuclears s’han tret la màscara deixant ben clar que el seu allargament obrirà el camí per a la resta de centrals nuclears. Per a ells és una qüestió de principi.

Tan sols una resposta social permetrà que en Garoña es produeixi el tancament que demana una preocupació elemental pel medi ambient i la salut.

CAMPANYA: TANQUEM GAROÑA

——————-

La clave se llama Garoña

Desde hace un año los grupos de presión favorables a las nucleares vienen desarrollando una campaña con el objetivo de que el Gobierno alargue por 10 años más la licencia de explotación de la Central Nuclear de Santa María de Garoña (Burgos).

Aquí , aquí y aquí puedes encontrar tres ejemplos de esta campaña. Quieren mantener funcionando a cualquier precio una central nuclear envejecida, peligrosa e insignificante a efectos de producción de energía eléctrica. La estrategia consiste en hacer creer que sólo el presidente del Gobierno es responsable de que no se haya concedido el alargamiento de la licencia. En los textos se puede comprobar el nivel de desprecio y burla a que se llega hacia la figura del presidente Rodríguez Zapatero por haber mostrado públicamente una postura crítica con la anergía nuclear.

Con Garoña los grupos de presión pro nucleares se han quitado la máscara dejando bien claro que su alargamiento abrirá el camino para el resto de centrales nucleares. Para ellos es una cuestión de principio.

Tan sólo una respuesta social permitirá que en Garoña se produzca el cierre que pide una preocupación elemental por el medio ambiente y la salud.

CAMPAÑA CERREMOS GAROÑA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.